در این تحقیق، محیطهای غذایی گندم، آرد گندم، سبوس گندم، آرد برنج، سبوس برنج، شلتوک برنج، ارزن و آرد ذرت در قالب یک طرح کاملاً تصادفی برای تولید کنیدیهای هوایی جدایههای Beauveria bassiana EUT105 وB. bassiana EUT116 به روش سامانهی دو فازی مایع- جامد مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در هر دو جدایه بین تیمارها اختلاف معنیداری وجود دارد. سبوس گندم با میانگین تولید 1010 × 3/2 و شلتوک برنج با میانگین تولید 109 × 5/1 کنیدی به ازای هر گرم محیط غذایی برای جدایهی B. bassiana EUT105، بهترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید کنیدی را داشتند. برای جدایهی B. bassiana EUT116، سبوس گندم و ارزن با میانگین تولید 109 × 1/6 و 108 × 8 کنیدی به ازای هر گرم محیط غذایی، بهترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید کنیدی را به خود اختصاص دادند. در گام بعدی، ملاس چغندرقند و آب پنیر در مقادیر مختلف به عنوان مکملهای غذایی به محیطهای ساده فوق افزوده شد. نتایج تجزیهی واریانس دادههای این مرحله نیز نشان داد که در هر دو جدایه بین تیمارها اختلاف معنیداری وجود دارد و افزودن آب پنیر موجب افزایش تولید شده ولی افزودن ملاس در تولید کنیدی در مقایسه با محیطهای شاهد، تغییر معنیداری ندارد. بیشترین و کمترین تولید کنیدی برای جدایههای B. bassiana EUT105 و B. bassiana EUT116، بهترتیب مربوط به سبوس گندم همراه با آب پنیر با میانگین تولید 1010 × 5 و 1010 × 6/4، و آرد برنج همراه با ملاس با میانگین تولید108 × 5/1 و 108 × 6 کنیدی در هر گرم محیط غذایی بود.