پرورش انبوه لاروهای (Chironomus riparius (Dip.: Chironomidae

نویسندگان

چکیده

لاروهای آبزی پشه‌ی Chironomus riparius Meigen یکی از منابع غذایی غنی در پرورش ماهیان می‌باشد. کمیت و کیفیت ماده‌ی غذایی که در پرورش این لاروها استفاده می‌شود، بر رشد و نمو دوره‌ی لاروی این پشه‌ تأثیر‌گذار است. این مطالعه شامل بررسی اثر جیره‌های غذایی مختلف (کود مرغی، پودر سویا و سبوس برنج) با مقادیر وزنی متفاوت (1، 3 و 5 گرم) بر رشد و نمو لاروها، تعیین زمان مناسب برداشت لاروها در دماهای مختلف (20-16، 1 ± 22،
1± 24، 1 ± 26، 1 ± 28 و 1 ± 30 درجه‌ی سانتی‌گراد) و عملکرد (گرم وزن زنده‌ی لاروها در واحد سطح در هفته) بر اساس تعداد توده‌های تخم‌ پرورش داده شده با جیره‌ی مناسب، می‌باشد. نتایج نشان داد که بیشترین میانگین وزن لاروهای برداشت شده با تغذیه‌ی آنها از 5 گرم کود مرغی بدست آمد (p < 0.01، 4/0  53/3). همچنین با پرورش لاروها در دمای
1± 24 و1± 26 درجه‌ی سانتی‌گراد با جیره غذایی 5 گرم کود مرغی، در کوتاه‌ترین مدت (روز سیزدهم، نسبت به پرورش لاروها در سایر دماها)، لاروهای سن آخر برداشت شد. با پرورش 5 توده‌ی تخم در دمای 1± 26 درجه‌ی سانتی‌گراد و جیره‌ی غذایی کود مرغی، میانگین 99/13  38/131 گرم لارو زنده در واحد سطح در هر هفته برداشت شد.

کلیدواژه‌ها


CAPTCHA Image