پارامترهای جدول زندگی شته خرزهره، Aphis nerii Boyer de Fonscolombe، روی گیاه خرزهره، Nerium oleander L.، در پنج دمای 10، 15، 20، 25 و 30 درجه سلسیوس در شرایط آزمایشگاهی (دوره نوری 8 :16 روشنایی: تاریکی و رطوبت نسبی 5±70 درصد) مورد بررسی قرار گرفت. مدت زمان نشو و نمای مراحل نابالغ در دمای 10، 15، 20، 25 و 30 درجه سلسیوس، بهترتیب 833/0 ± 61/35، 343/0 ± 6/19، 243/0 ± 02/12، 182/0 ± 12/9 و 115/0 ± 42/7 روز بهدست آمد. با افزایش دما، طول دوره رشدی و طول عمر شته خرزهره کاهش یافت. کوتاهترین طول دوره رشد (244/0 ± 72/17 روز) و طول عمر حشره (234/0 ± 3/10 روز) در دمای 30 درجه سلسیوس مشاهده شد. با کاهش دما، نرخ زندهمانی ویژه سن- مرحله (lx) افزایش یافت. بیشترین میزان باروری مادهها (76/0 ± 54/25 پوره/ماده) در دمای 25 درجه سلسیوس مشاهده شد. نرخ رشد ذاتی جمعیت (r) در این دماها بهترتیب 0014/0 ± 012/0، 0016/0 ± 075/0، 001/0 ± 13/0، 003/0 ± 23/0 و 003/0 ± 24/0 بر روز بهدست آمد. بیشترین نرخ خالص تولید مثل (R0) در دمای 25 (73/0 ± 56/25) و کمترین میزان آن در دمای 10 درجه سلسیوس (28/0 ± 58/2) بهدست آمد. براساس نتایج این پژوهش، دمای بهینه برای رشد جمعیت A. nerii، 30-25 درجه سلسیوس میباشد.
آل عصفور, مریم و فکرت, لیدا . (1392). پارامترهای جدول زندگی و رشد و نمو شته (Aphis nerri (Hem.: Aphididae در پنج دمای مختلف در شرایط آزمایشگاهی. نامه انجمن حشره شناسی ایران, 33(4), 11-21.
MLA
آل عصفور, مریم , و فکرت, لیدا . "پارامترهای جدول زندگی و رشد و نمو شته (Aphis nerri (Hem.: Aphididae در پنج دمای مختلف در شرایط آزمایشگاهی", نامه انجمن حشره شناسی ایران, 33, 4, 1392, 11-21.
HARVARD
آل عصفور, مریم, فکرت, لیدا. (1392). 'پارامترهای جدول زندگی و رشد و نمو شته (Aphis nerri (Hem.: Aphididae در پنج دمای مختلف در شرایط آزمایشگاهی', نامه انجمن حشره شناسی ایران, 33(4), pp. 11-21.
CHICAGO
مریم آل عصفور و لیدا فکرت, "پارامترهای جدول زندگی و رشد و نمو شته (Aphis nerri (Hem.: Aphididae در پنج دمای مختلف در شرایط آزمایشگاهی," نامه انجمن حشره شناسی ایران, 33 4 (1392): 11-21,
VANCOUVER
آل عصفور, مریم, فکرت, لیدا. پارامترهای جدول زندگی و رشد و نمو شته (Aphis nerri (Hem.: Aphididae در پنج دمای مختلف در شرایط آزمایشگاهی. نامه انجمن حشره شناسی ایران, 1392; 33(4): 11-21.
ارسال نظر در مورد این مقاله