Authors
Abstract
Keywords
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
بهمنظور افزایش کارآیی و تأثیر طولانیتر اسانسها، استفاده از کپسوله کردن اسانس در ابعاد نانو و میکرو میتواند راه حل مؤثری باشد. در این مطالعه، تأثیر ضدتغذیهای فرمولاسیون جدید نانوکپسول اسانس استخراجشده از بذر زنیان، Carum copticum
C. B. Clarke، روی لارو شبپرهی پشتالماسی، Plutella xylostella (L.)، مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین شاخصهای تغذیهای لارو شبپرهی مذکور تحت تأثیر فرمولاسیون اسانس زنیان، بهطور روزانه وزن غذای خوردهشده، افزایش وزن لاروی و وزن فضولات تولیدشده، بهمدت سه روز ثبت شد. آزمایش در شرایط دمایی 1 ± 27 درجهی سلسیوس، رطوبت نسبی 5 ± 65 درصد و دورهی نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شد. نتایج نشان داد که فرمولاسیون نانوکپسول اسانس زنیان بهطور معنیداری نرخ مصرف نسبی غذا، نرخ رشد نسبی، بازده تبدیل غذای خوردهشده و بازده تبدیل غذای هضمشده را کاهش داده است. همچنین، شاخص تقریبی هضمشوندگی در مقایسه با شاهد بهطور معنیداری پس از گذشت سه روز تغذیه کاهش یافت، درحالیکه شاخص بازدارندگی تغذیهای در مقایسه با شاهد معنیدار نشد. نتایج بهدست آمده حاکی از آن است که فرمولاسیون نانوکپسول موجب رهاسازی کنترلشده و تدریجی اسانس شده و اثرات سمیت تغذیهای اسانس را بهطور مؤثری افزایش داده است.
Keywords [Persian]
Send comment about this article