تأثیر جیره های مختلف غذایی روی رشد غدد شیری زنبور های عسل پرستار

نوع مقاله : مقاله کوتاه، فارسی

نویسنده

بخش زنبورعسل، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

غدد شیری یکی از مهم ترین اندام های بدن زنبورهای عسل پرستار هستند و بخش اصلی پروتئین ژل رویال را تولید می‌کنند که برای تغذیه لاروها و ملکه‌ استفاده می‌شود. وزن غدد شیری و اندازه آسینی‌ها می‌تواند به عنوان شاخص معتبری برای تعیین کیفیت جیره‌های غذایی مورداستفاده توسط زنبورهای پرستار در نظر گرفته شود. در مطالعه حاضر اثر جیره‌های مختلف غذایی روی رشد غدد شیری و اندازه آسینی‌های زنبورهای عسل پرستار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که جیره‌های مورد آزمایش اثر معنی‌داری روی وزن غدد شیری و اندازه آسینی‌های این غدد دارند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of different nutritional diets on hypopharyngeal glands growth in nurse honey bees

نویسنده [English]

  • Vahid Ghasemi
Division of Honey Bee, Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran
چکیده [English]

Hypopharyngeal glands (HGs) are one of the most important body organs of nurse honey bees which produce the major protein fraction of royal jelly that is fed to larvae and queen. The HGs mass and acini size can be considered as robust indicator that is used to determine the quality of the diets fed to nurse bees. In the present study we focused on the effect of different nutritional diets on HGs growth and acini size in nurse honey bee workers. Results of ANOVA indicated that the test diets have a significant effect on HGs mass and their acini size.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Nurse bee
  • nutritional diet
  • hypopharyngeal glands mass
  • acini size
Corby-Harris, V. & Snyder, L. A. (2018) Measuring hypopharyngeal gland acinus size in honey bee (Apis mellifera) workers. Journal of Visualized Experiments 139, e58261.
Decourtye, A., Mader, E. & Desneux, N. (2010) Landscape enhancement of floral resources for honey bees in agro-ecosystems. Apidologie 41, 264-277.
DeGrandi-Hoffman, G., Chen, Y., Huang, E. & Huang, M. H. (2010) The effect of diet on protein concentration, hypopharyngeal gland development and virus load in worker honey bees (Apis mellifera L.). Journal of Insect Physiology 56, 1184-1191.
Deseyn, J. & Billen, J. (2005) Age-dependent morphology and ultrastructure of the hypopharynge­al gland of Apis mellifera workers (Hymenoptera, Apidae). Apidologie 36, 49–57.
Johnson, B. R. (2010) Division of labor in honey bees: form, function, and proximate mecha­nisms. Behavioral Ecology and Sociobiology 64, 305–316. 
Michener, C. D. (1974) The Social Behavior of the Bees. Harvard University Press, Cambridge, Massachusetts. 418 p.
Rahman, S., Thangkhiew. I. & Hajong, S. R. (2014) Hypopharyngeal gland activity in task-specific workers under brood and broodless conditions in Apis cerana indica (Fab.). Journal of Apicultural Science 58, 59–70.
Snodgrass, R. E. (1984) Anatomy of the honey bee. Comstock Pub. Associates. 334 p.
Suenami, S., Miyazaki, R. & Kubo, T. (2018) Detection of phospholipase C activity in the brain homogenate from the honeybee. Journal of Visualized Experiments 139, e58173.
Vaudo, A. D., Tooker, J. F., Grozinger, C. M. & Patch, H. M. (2015) Bee nutrition and floral resource restoration. Current Opinion in Insect Science 10, 133-141.
Yeager, J. F. (1945) The blood picture of the southern armyworm (Prodenia eridania). Journal of Agricultural Research 71, 1-40.